joi, 11 septembrie 2014

Divergent.




Astăzi m-am decis sa vorbesc despre Divergent. Atât filmul cât și cartea.
Trebuie sa recunoscxca la început am fost un pic reticenta despre acest film, deobicei filme cu un subiect distopian, nu sunt genul meu, dar acesta m-a făcut sa il iubesc la propriu.
La începutul filmului facem ccunoștință cu o lume clasata mult peste prezentul nostru, poate la o suta sau chiar doua după al treilea război mondial.
O fata ne vorbește despre cât de rău I s-a spus ca a fost războiul și de faptul ca cei care au supraviețuit și au construit zidul în jurul orașului Chicago, căci acolo se petrece acțiunea, au hotărât sa formeze cinci facțiuni. Prietenie(Amity), Candoare(Candor), Erudiție(Erudite), Abnegație(Abnegation) și Neinfricare(Dauntless).
Facem apoi cunoștință cu Tris o fata care face parte din abnegație și care simte în adâncul ei ca nu acolo aparține, acțiunea este plasata direct în ziua testului în care ea ar trebui sa afle de ce facțiune aaparține.
Asa ca dupa ce Tris da testul afla cu stupoare ca testul nu a funcționat, este un Divergent, și ar trebui sa se ferească și sa nu spună la nimeni.
Totul se complica însă cand în ziua ceremoniei de alegere, fratele ei se duce la erudiție iar ea la neînfricare, de acolo lucrurile încep sa se complice mai ales când au un instructor ca Four.
Cam atât vreau sa spun despre film și acum sa trecem la cartee!


Eu am citit cartea in engleza si mi-a lasat o impresie foarte buna, imi place felul in care scriitoare expune actiunea, sentimentele si chiar personajele.
Bine inteles ca este mult mai diferit fata de film, dar hei nu te poti astepta ca filmul sa fie mai bun ca si cartea nu?
Eu intotdeauna am preferat cartea inaintea filmului, dar intamplarea a facut aici sa se intample exact invers, am vazut filmul si m-am indragostit, asa ca am decis fara nici un dubiu ca trebuie sa citesc si cartea. Am terminat-o cam intr-o saptamana si sfarsitul m-a lasat cu sufletul la gura.
Cuuum?! Cum poate autoarea sa termine in asa hal o carte? Cum?!?! Vrea ca cititorii ei sa faca un infarct sau ceva de genul?! Pentru ca zau ca asta a fost prima mea reactie, imi inima imi batea ca nebuna.
Asa ca Divergent de Veronica Roth primeste de la mine cinci stelute *****

Va pup Nicoleta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu