duminică, 16 septembrie 2012

Academia Vampirilor.De ceva timp am vrut sa fac un post despre aceasta serie. Este una din seriile mele preferate, asa ca am sa vorbesc putin despre fiecare carte, in prezent am ajuns la a cincea, nu am terminat-o deci voi vorbii despre primele patru.
Vreau sa mentionez ca va contine spoilere, deci cei care nu vor sa afle prea devreme ce se intampla sunt sfatuiti sa nu citeasca.

1. Academia vampirilor.
Sinopsis : Rose Hathaway, o fatǎ dhampir, se pregǎteșste să devină garda de corp pentru prietena ei cea mai bună, prințesa Moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur și epuizant, iar, pe langa intrigile si comploturile din Academie, situatia ei se complica din cauza unei idile tăinuite și interzise.
Ei bine pot spune ca aceasta prima carte este ca un fel de introducere in lumea lor, te obisnuieste cu teremenul de "dhampir" si cel de "moroi". Iti relateaza pe scurt trecutul personajelor,apoi faimosul Dimitri apare in peisaj gata sa o aduca pe Printesa Dragomir, inapoi la Academie.
Aici lucrurile se complica, odata ce sunt pe domeniul academiei, directoarea Kirova nu vrea sa o mai tina pe Rose in scoala dat fiind faptele ei iresponsabile, aici intervine din nou Dimitri, accepta intr-un tarziu sa faca lectii suplimentare inainte si dupa ore cu ea, doar ca sa ramana alaturi de Lissa.
Lissa este cea mai buna prietena a ei, este moroi, iar Rose spera ca intr-o buna zi sa fie gardianul ei.
Tind sa cred ca momentul in care Dimitri se angajeaza sa faca ore suplimentare cu Rose, este momentul crucial al relatiei lor. Volumul este destul de incitant pentru un prim volum, iar micile romantisme dintre Dimitri si Rose, urmate apoi de Lissa si Christian, pot spune ca[,] condimenteaza putin cartea.

2. Academia Vampirilor 2 : Initierea.
Sinopsis : 
Lissa Dragomir este o printesa moroi, cu un rarisim dar de a stapani magia spiritului. Ea trebuie aparata in orice moment de strigoi (mortii vii), cei mai fiorosi vampiri. Puternicul amestec de sange omenesc si vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai buna prietena a Lissei, o face sa fie dhampir. Rose si-a dedicat viata unei misiuni mai mult decat primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care si-au jurat s-o faca asemeni lor.
Un atac inopinat al strigoilor pune pe jar toata Academia Sf. Vladimir, care isi trimite in graba elevii intr-o vacanta obligatorie la schi. Dar peisajul mirific de iarna si statiunea eleganta din Idaho nu ofera decat un iluzoriu sentiment de siguranta. Cum trei dintre elevi fug din cantonament pentru a-i ataca la randul lor pe oribilii strigoi, Rose si Christian isi unesc eforturile pentru a le sari in ajutor. Numai ca eroismul are pretul lui.

In acest volum lucrurile se cam complica. Dupa ce Victor Dashkov, aplica o magie foarte puternica pe un colier daruit lui Rose doar ca sa o tina departe de Lissa, legand-o printr-o vraja puternica de Dimitri lucrurile o cam iau razna. Vedeti voi Victor a banuit inca de la inceput ca Lissa este specializata defapt in spirit[moroii se specliazeaza fiecare in cate vre-un element al naturii] o rapeste pentru al vindeca pe el de boala.
Dimitri ia hotararea foarte clara ca totul intre el si Rose sa fie dat uitarii, nu concepe, defapt diferenta de varsta pentru el este un impediment, plus ca ii este instructor.
Ei bine dupa un atac al strigoilor care pune pe jar intreaga Academie, Kirova ia hotararea de a merge toti elevii intr-o vancata la schi. Personaje noi in carte pot spune ca apare Tasha Ozera, matusa lui Christian care pune ochii pe Dimtrii, fiind prieteni vechi, si Adrian Ivaskov stranepotul regienei Tatiana,caruia ii cam curg balele dupa Rose. Pot spune ca aceasta a doua carte este cam lalaita, pentru ca, pana la sfarsitul cartii nu vezi prea multa actiune, defapt cam citesti durerea lui Rose din cauza respingerii lui Dimitrii si consolarea ei in Mason. Cam pe la sfarsitul cartii afla de niste strigoi din Spokane, se cearta cu Mason, el se duce pe acolo sa ii rezolve de unul singur, si asa Rose si gasca ei merg dupa ei bla bla bla, deja fac prea mult spoiler, ideea este ca Rose omoara pentru prima data strigoi, ci nu unul doi. Dimitri ii spune insfarist ca o iubeste si totul se termina intr-o ceata densa.


Ei bine am aberat cam mult stiu, despre urmatoarele doua carti voi scrie curand.

Nyko. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu